Наш кадар


После 35 година искуства у држању часова окупили смо предаваче старосне структуре од 20 до 55 година, који су годинама успешно радили са ученицима. Наш тим сачињавају дипломирани инжењери електротехнике, мастери физике, професори и студенти, успешни у преношењу знања из својих области. Циљ курсева је да, поред потребног знања, стекнете самопоуздање и сигурност у себе, као и основе за даље усавршавање. Добродошле су све старосне групе – основци, средњошколци, студенти. Међу нашим професорима су дипломирани инжењер електротехнике Срђан Ђорђевић, са огромним искуством у држању часова из математике и физике и мастер физике, Михаило Ђорђевић, вишегодишњи сарадник у настави у Математзичкој гимназији и у Центру за таленте, чији су ученици остваривали разне успехе на државним такмичењима и освајали бројне медаље на међународним олимпијадама, a који је и сам освојио бронзу на међународној олимпијади.


О настави


Часови могу бити индивидуални или групни.
Поред курсева који су редовни и почињу са припремама у одређено време и трају одређен фонд часова, можете нам се обратити и за појединачне часове у свхру савладавања потешкоћа из одређених области.

Примарни курсеви подразумевају припреме за матуре и пријемне испите.

За ову припремну наставу образујемо групе и са радом почињемо већ од 1.октобра.
Могући су поласци и других датума, најкасније до 1.јануара јер након тога не препоручујемо.
Искуствено, почетети припрему током октобра је идеално. Сасвим је довољно времена да се спреми област предвиђена за полагање без непотребног стреса и неизвесности.

Поред математике, физике и основа електротехнике,постоје и припреме из српског језика, хемије, информатике, биологије и других предмета

За оне који нису у могућности да уживо похађају наставу предмете могу да прате и онлајн (скајп, зум и сл).

 
О Гаусу


Вероватно сте чули за Гаусов метод елиминације или Гаусову расподелу, али Гаусово име се везује и за теорију бројева, анализу, диференцијалну геометрију, електростатику, оптику, астрономију и геодезију.

Јохан Карл Фридрих Гаус (30. април 1777 – 23. фебруар 1855) рођен је у Немачкој у једној сиромашној породици. Његова мајка је била неписмена и никад није забележила тачан датум његовог рођења, а једино је било познато да је рођен у среду, осам дана пре Ускрса. Гаус је касније решио загонетку свог рођења срачунавши датум тог Ускрса уз помоћ метода за израчунавање датума у прошлости и будућности.
Гаус је био надарен за математику још као дете и постоји неколико прича које говоре о његовој генијалности. У једној од њих испричано је како је са само три године исправљао рачунске грешке док је његов отац сређивао своје рачуне. Такође, са седам година умео је а ради са аритметичким низовима и био бољи од својих вршњака.

На универзитету 1796. године дошао је до задивљујућег открића – конструисао је правилан многоугао са седманаест страница.

Гаус је примљен за професора у опсерваторији у Гетингену 1807. године, а касније је проглашен и директором, где остаје све до смрти.

Многи памте новчаницу од 10 немачких марака, а да и не знају да је на њој слика Гауса.